Тайска котка

Характеристики

- много интелигентна
- контактна
- лесно се обучава
- привързана
- дълъг живот

Активност

Интелигентност

Любопитство

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

   Тайската котка произхожа от древен Сиам (дн. Тайланд). Пренесена е в Европа през 1884 г., а през 1920 г. и в Америка. Тя е подложена на редица селекционерски програми, в резултат на които се получава сиамската котка. През 1990 г. тайската котка е призната.
   Тайската котка има средни размери, заоблени линии и добре оформено мускуелсто и елегантно тяло. Главата има средни размери и заоблени контури. Ушите са леко насочени в страни, широки са в основата и леко заострени в края. Очите са кръгли с наситено син или тъмно син цвят. Крайниците са средно големи и мускулести. Лапите са овални, а опашката е със средна дължина, широка в основата и постепенно стесняваща се в края. Козината е къса и тънка. Окраската на козината се среща във всички видове на колорпойнта.
   Тайската котка е една от най-интелигентните породи. Тя е много любопитна и активна, но и шумна. Привързва се стопаните си. Тя е много контактна, лесно се обучава и обича децата в семейството. Разбирателството ѝ с другите животно трябва да се изгради докато е малка. Обича да е лидер. Не обича да стои дълго време сама. Oтличава с дълъг живот.

Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Чарли

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори