Савана

Характеристики

- много интелигентна
- активна
- обича водата
- екзотично излъчване
- приятен характер

Активност

Интелигентност

Любопитство

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

   Породата савана е резултат от кръстосването на африканска дива котка с домашна (оцикет, египетски мау, ориенталска късокосместа) в средата на 80-те години на миналия век. За сега е призната само от TICA.
   Савана има екзотично излъчване. Тялото е слабо и издължено.Причислява се към големите породи котки. Теглото варира между 4 и 12,5 кг, като това зависи от процента на гените на дивата котка. Главата има триъгълна форма. Ушите са големи и високо поставени. Козината е къса, а окраската се среща от златисто до оранжево с черни петна.
   Савана е подходяща за хора с опит в отглеждането на котки. Има приятен характер и затова се разбира добре с по-големи деца и други домашни животни. Определяна е като много интелигентна и активна котка. Обича да следва стопаните от стая в стая, също като куче, да играе с различни играчки и да се научи да ходи на каишка. Противно на повечето породи, савана обича водата. Въпреки гените на дивите си роднини тя може да се преглежда от стандартен ветеринарен лекар и да яде същата храна, като другите котки.

Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори