Тойгер

Характеристики

- рядко срещана
- интелигентна
- поддава се на обучение
- приятен характер
- атрактивна окраска

Активност

Интелигентност

Любопитство

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Тойгерът  е дизайнерска порода, получена в резултат от кръстосването на домашна късокосместа с бенгалска котка през 1980 г. в Калифорния. Целта била да се получи котка с окраската на тигър. През 1993 г. породата е регистирана в TICA, но все още не е призната.
   Тялото на тойгера е със средни размери. Козината му е къса, а основният цвят на окраската е оранжево-червен, съчетан с черни ивици, като на тигър. Тъй като в момента породата се развива, не всички представители имат идеалните ивици на тигъра. Селекционерите се стремят да постигнат малки, ширико поставени уши и широка брадичка.
   Породата е подходяща за семейства с по-големи деца, за сами живеещи хора. Поради приятния си характер, не е нужно собствениците им преди това да са имали опит в отглеждането на котка. Тойгерът е спокойна, обичлива и интелигентна котка, която може лесно да се тренира. Отличават се с добри ловни инстинкти. Окраската им ги прави доста атрактивни. За сега те са доста рядка порода, която трудно може да се намери.

Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Джесика Чери

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори