Сококе

Характеристики

- рядко срещана
- интелигентна
- поддава се на обучение
- добро здраве
- шумна

Активност

Интелигентност

Любопитство

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

   Родината на сококе котките са влажните тропически гори на Кения. Истинското име на породата, дадено от местните племена е кадзонзос. Кадзонзос означава „приличащ на кора на дърво”. Донесена е в Европа благодарение на Джени Слейтър и Глория Моелдроп през 1978 г. В миналото имаше спекулации относно дали това е домашна котка или наследник на дивите котки от този район. Направените генетични изследвания установяват домашния гени на котката и спекулациите са прекратени. Породата е официално призната от FIFE през 1993 г. и тогава е сменено името ѝ на сококе. Останалите котешки асоциации също са я признали.
   Сококе котките имат дълги и тънки тела. Крайниците също са издължени, като задните са по-дълги от предните. Козината е къса и плътна. Окраската се определя като петнист теби вариант. Основният цвят е пясъчен, а петната са тъмно кестеняви или светло кафяви. Главата е малка. Очите имат светло зелен цвят и бадемовидна форма. Ушите винаги са наострени. Опашката е дълга и тънка.
   Сококе е подходяща порода за семейства с по-големи деца, които отглеждат и други домашни животни. Поради енергичната си природа собствениците трябва да имат достатъчно време да се занимават с нея. Тя е много вокална и обуча да си „говори” с членовете от семейството. Това е интелигентна котка, която се поддава на обучение. Много е самостоятелна и не обича да седи в скута Ви. Обича да и се сресва козината. Отличава се с добро здраве. За сега това е рядка порода, която може трудно да се намери.

Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 202

  Лакомства: 4252

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 90

  Гласове: 44

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори