Рагамъфин

Характеристики

- благ характер
- сравнително нова порода
- добро здраве
- дълъг живот
- гальовна

Активност

Интелигентност

Любопитство

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

   Рагамъфинът е сравнително нова порода. Създадена е през 1994 г. от група селекционери, отделили се от IRCA - International Ragdoll Cat Association. Днес породата е призната от CFA и от ACFA.
   На външен вид рагамъфина прилича много на регдола, с когото всъщност са роднини. Разликата е в носа и в скулите – рагамъфинът има по-къс нос и по-заоблени скули. Тялото е голямо и мускулесто. Женските тежат между 4 и 7 кг, а мъжките между 7 и 9 кг, което ги нарежда сред най-тежките породи домашни котки. Имат добре развит широк гръден кош. Шията е къса. Глава има заоблена форма, очите са големи с ореховидна форма. Козината е дълга, гъста и копринена. Структурата на тялото му прилича на тази на заека. Срещат се всички цветови варианти. Козината изисква разресване веднъж седмично.
   Рагамъфинът е подходяща порода за сами живеещи хора с други домашни любимци, за семейства с деца и за възрастни хора. Благият характер на породата я прави и подходяща за хора без опит в отглеждането на котки. Тя нежна, кротка и дружелюбна котка, която изгражда силна връзка със своите стопани. Много харесва да се гали и да лежи в скута им.  Има нужда от внимание и не обича да остава сама дълго време. Отличава се с добро здраве и дълъг живот.

Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори