Петерболд

Характеристики

- приятелски настроена
- интелигентна
- игрива
- рядко срещана
- бърз метаболизъм

Активност

Интелигентност

Любопитство

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

   Петерболдът е сравнително нова порода, която може би е най-рядко срещаната в света. Получена е през 1994 г. в Санкт Петербург, от където идва и нейното име, при кръстосването на донски сфинкс с ориенталска късокосместа котка. През 2006 г. е призната от TICA.
   Петерболдът има елегантната осанка на ориенталката. Тялото е издължено и слабо. Главата има клиновидна форма. Очите са големи, с бадемовидна форма. Ушите са големи, широки в основата си и леко заострени в края си. Крайниците са слаби и дълги. Петерболдът е безкосместа котка. При някои представители се наблюдава много малко космено покритие.
   Петерболдът е подходяща порода за семейства с по-големи деца, за сами живеещи хора с други домашни любимци, но преди всичко неговите собственици трябва да имат опит в отглеждането на котки. Той е интелигентна, приятелски настроена котка, която не таи злоба. Обича игрите и е много привързан към господарите си. Тъй като няма козина трябва да се отглежда само вкъщи. Има много бърз метаболизъм и има нужда от повече храна.

Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори