Ла перм

Характеристики

- социална
- привързана
- любопитна
- не е шумна
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Любопитство

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

   Породата ла перм е резултат от естествена генетична мутация. Това е още една порода от типа рекс, но нейната родина не Европа, а САЩ. Генетично, тя не е свързана с европейските рексове. През 1982 г. в котилото на обикновена фермерска котка от Далас, щата Орегон се родило женско котенце без козина, кожата на което имала таби окраска. Котето не останало плешиво, напротив – започнала да му расте козина, която била къдрава. Нарекли го Кърли. От тук произлиза и името – perm (eng.) – накъдрен. Днес тя е призната от най-големите американски клубове – TICA и CFA и от Британския съвет на любителите на котки.
   Ла перм има средно голямо, мускулести тяло с дълги крайници и шия. Главата има клиновидна форма, със леко заоблени контури. Очите са раздалечени и много изразителни. Имат бадемовидна форма, а цветът им е меден, жълт, син, златист или зелен. Ушите са със средна големина. Ла перм има и късокосмести, и дългокосмести представители. Козината не е копринена, по-скоро наподобява мохер. По корема, около ушите и гърлото тя е на меки вълни. Срещат се всички цветови варианти на окраската.
   Това е подходяща порода за семейства с деца в училищна възраст,както и за възрастни. Ла перм е много любопитна, привързана към стопанина си и социална котка. В повечето случаи тя е тиха, любвеобилна котка, която иска да вижда всичко случващо се. Отличава се с много добро здраве. Предизвиква много по-рядко алергии в срaвнение с другите породи.

Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Суши

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори