Европейска бирманка

Характеристики

- интелигентна
- игрива
- привързана
- гласовита
- елегантна

Активност

Интелигентност

Любопитство

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

   Европейската бирманка е създадена през 1960 г. от английски селекционери, които внесли бирмански котки в Англия и ги кръстосали с червена сиамка и британска късокосместа. Породата е призната от повечето асоциации.
   Европейската бирманка има средни размери на тялото, което е мускулесто, с нежно заоблени контури. Има много елегантна осанка. Главата има клиновидна форма. Погледът е много изразителен. Цветът на козината е повече разцветки, от колкото на бирманката.
   Тази порода котки е подходяща за семейсва с деца, за домакинства с други домашни животни и най-вече за хора, които искат и имат достатъчно време, за да се занимават с тренировки и игри със своята котка. Тя е много интелигентна и привързана към стопани си порода. Има нужда от внимание и не понася да е сама дълго време. Подобно на своята братовчедка – сиамката, и европейска бирманка е много шумна.

Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори