Домашна котка

Характеристики

Няма характеристики

Активност

няма данни

Интелигентност

няма данни

Любопитство

няма данни

Привързаност

няма данни

Гласовитост

няма данни

Сподели в:

   Известни са три разновидности на домашната котка, които се различават по дължината на козината - късокосместа, средноскосместа и дългокосместа. Всички те са получени в резултат на кръстосване на различни породи котки.
   Освен дължината на козината, други разлики в космена покривка на трите вида са: домашната дългокосместа е пухкава, среднокосместа е плътна, късокосместата е прилегнала към тялото. Окраската на козината се среща във всички цветове и шарки. Тялото и големината на главата са с различни размери. Теглото варира между 5 и 10 кг, като мъжките са по-едри от женските.
   Тази порода е подходяща за хора, които за първи път ще отглеждат котка. Тъй като и трите вида са кръстоски от различни породи, техният характер трудно може да се предвиди. Някои представители са тихи и спокойни, докато други могат да бъдат много активни и шумни. Някои харесват компанията на деца и други домашни животни, други не. Повечето са много игриви, когато са млади. Някои са прекалено независими, а други много привързани към стопаните си.

Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

домашна котка

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори