Девон рекс

Характеристики

- много активна
- игрива
- интелигентна
- привързана
- мека и къдрава козина

Активност

Интелигентност

Любопитство

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Девон рексът се е появил случайно, при кръстосването на мъжки с къдрава козина и женска с права козина през 1960 г. В котилото имало едно къдраво котенце, което било осиновено от любителя на котки Берил Кокс. Той кръстил котето Кирли. Кирли бил кръстосан с женски корниш рекс с цел да се получат къдрави котенца. Но реултатът били котенца с права козина. Селекционери определили различните гени, определящи къдравата козина при корниш рекса и девон рекса. Новата порода е наречена девон рекс, на името на мястото където се родил Кирли – Девон, Англия. Породата е регистрирана от всички асоциации.
  Девон рексът има стройно и мускулесто тяло, със средни размери. Главата има клиновидна форма с големи уши. Очите също са големи и широко разпложени. Козината е къдрава и много мека. Окраската се среща във всички цветове. Крайниците са дълги и стройни.
  Девон рексът е подходящ за хора, които искат да отглеждат котка само вкъщи, за семейства с деца и други домашни животни, както и за сами живеещи хора. Той е много интелигентна и привързана котка. Обича игрите и е много активен. Той дава и очаква да получи много внимание и любов.
   
  


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Michelangelo's Boniface

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори