Кимрик

Характеристики

- игрива
- не е агресивна
- паметлива
- интелигентна

Активност

Интелигентност

Любопитство

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

   Кимрикът е полу-дългокосметият вариант на манкса. С изключение на дължината на козината, друга разлика между двете породи няма. Кимрикът се появил на о-в Ман, разположен в Ирланско море, в резултат на естествена мутация. Кимрик на английски означава Уелс.
   Тялото на кимрика е със средни размери. Главата е кръгла, с широко разположени уши и големи, кръгли очи. Тялото набито с широк гръден кош. Предните крайници са по-къси от задните. Козината е мека, като по задните крайници, корема и около врата е по – дълга. Опашката се среща в четири варианта – пълна липса на опашка, опашка с малко на брой опашни прешлени – изправен израстък, остатъчна къса опашка с удебеления и опашка, доближаваща се до нормалната дължина, но видимо по-къса.
   Кимрикът е подходящ за отглеждане в семейства с деца. Това е много игрива и приятелски настроена котка, която не проявява агресия. Тя се отличава със забелижителна памет и интелигентност.

Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори