Минскин

Характеристики

- социална
- игрива
- обича да се катери
- добро здраве
- къси крайници

Активност

Интелигентност

Любопитство

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

   Минскинът е сравнително нова и рядка порода. През 1998 г. селекционерът Пол Максорли започнал развъжданeто на тази порода, като кръстосал мънчкин със сфинкс. В селекционната му програма били включени още и девон рекс и бирманка. След две години неговите услия дали резултат – стандартът на породата бил получен. За съжаление минскинът все още не е признат от TICA.
   Представителите на тази порода са с малки по размери здрави тела. Главата им има разкръглена форма с големи кръгли очи. Козината им е кашмирено мека и рядка. Срещат се всички окраски на космената покривка. Крайниците са къси, като на мънчкина.
   Минскинът е подходяща порода за възрастни хора, за сeмейства с по-отраснали деца и с други домашни любимци. Това е много социална и игрива котка. Обича да се катери по високи места и играчки, които са подходящи за „ловуване”. Отличава се с добро здраве. Космената покривка не изисква много грижи освен редовно къпане с лек шампоан.

Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори