Корниш рекс

Характеристики

- активна
- къдрава козина
- лакома
- добро здраве
- елегантен външен вид

Активност

Интелигентност

Любопитство

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  През 1950 г. в Корнуел, Англия в котилото на домашна късокосместа котка се появило необикновено коте в кремав цвят с дребни къдрици по козината, резултат от естествена генна мутация. Името рекс получил от подобна порода зайци. Породата е призната от всички асоциации.
  Корниш рекса се отличава с големи уши, високо поставени и широки в долната си част, които изпъкват на малката му глава. Очите са големи, с бадемовидна форма. Цветът им е в тон с окраската на козината. Тялото е издължено и мускулесто, а гръбнакът извит. Крайниците са дълги и стройни. Опашката е тънка и дълга. Представителите на породата са хрътките в света на котките. Имат много елегантна осанка и са известни още като котешките супермодели.  Срещат се всички цветови окраски на козината. Козината е къдрава, много къса и изключително мека - това е една от най-меките на допир котки. 
  Корниш рексът е подходяща порода за семейства с деца и с други домашни любимци. Той е много активен, общителен и обича да е в център на вниманието. Като се радва, подобно на кучетата, размахва опашка. Поради късата козина не е добре да излиза навън. Трябва да се внимава с храненето, т.к. той е много лакома котка. Предразположен е към проблеми със сърцето и щитовидната жлеза, но се отличава с добро здраве. Продължителността на живота му достига 20 години.
   


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори