Корниш рекс

Характеристики

- активна
- къдрава козина
- лакома
- добро здраве
- елегантен външен вид

Активност

Интелигентност

Любопитство

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  През 1950 г. в Корнуел, Англия в котилото на домашна късокосместа котка се появило необикновено коте в кремав цвят с дребни къдрици по козината, резултат от естествена генна мутация. Името рекс получил от подобна порода зайци. Породата е призната от всички асоциации.
  Корниш рекса се отличава с големи уши, високо поставени и широки в долната си част, които изпъкват на малката му глава. Очите са големи, с бадемовидна форма. Цветът им е в тон с окраската на козината. Тялото е издължено и мускулесто, а гръбнакът извит. Крайниците са дълги и стройни. Опашката е тънка и дълга. Представителите на породата са хрътките в света на котките. Имат много елегантна осанка и са известни още като котешките супермодели.  Срещат се всички цветови окраски на козината. Козината е къдрава, много къса и изключително мека - това е една от най-меките на допир котки. 
  Корниш рексът е подходяща порода за семейства с деца и с други домашни любимци. Той е много активен, общителен и обича да е в център на вниманието. Като се радва, подобно на кучетата, размахва опашка. Поради късата козина не е добре да излиза навън. Трябва да се внимава с храненето, т.к. той е много лакома котка. Предразположен е към проблеми със сърцето и щитовидната жлеза, но се отличава с добро здраве. Продължителността на живота му достига 20 години.
   


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.



Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 201

  Лакомства: 1378

  Гласове: 111

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 3

  Лакомства: 30

  Гласове: 15

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори