Чантили/Тифани

Характеристики

- мила
- любвеобилна
- добро здраве
- привързана

Активност

Интелигентност

Любопитство

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

   Чантили/Тифани е рядко срещана порода котки. Чантили/Тифани, Тифани/Чантили, Чантили и Тифани са една и съща порода. Нейното разпространение започва от втората половина на миналия век. Тя е резултат от кръстосването на британска късокосместа с ангорска, абисинска и хавана.
   Чантили/Тифани се среща в шоколадова, канелена, светло кафява, синя, лилава и черна окраска. Има и представители с тикинг, скумрия и таби вариант. Тя е полу – дългокосместа порода котка, с копринено мека козина. Очите имат златист, достигащ до тъмно жълт цвят. Теглото на Чантили/Тифани обикновено е около 4 кг.
   Подходяща е за хора, които искат да пътуват и със своята котка, за възрастни хора и за домакинства с други животни. Това е мила и любвеобилна котка, която е привързана към господарите си. Към непознати се отнася с резервираност. Отличава се с добро здраве. Козината всяка седмица трябва да се сресва. Нужен е редовен контрол на състоянието на ушите за натрупване на ушна кал.

Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Максим Мици Пърси Томи

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори