Балинезийска котка

Характеристики

- мила
- симпатична
- дълъг живот
- прекрасна фигура
- интелигентна

Активност

Интелигентност

Любопитство

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

   Балинезийската котка се е получила в резултат на естествена мутация от сиамската котка в Калифорния. Решено било да я причислят към сиамската порода, но защитнците на сиамските отказали, т.к. тя не притежавала характерните черти за сиамки.
   Името на балинезийската порода котки се свързва с танцьорките от остров Бали, т.к. притежават грация като тях. Представителите на тази порода много се доближават по външен вид до сиамските котки. Тялото им е елегантно, с добре оформена мускулатура, крайниците им са дълги, главата е клиновидна и в профил образува равнобедрен триъгълник, носът също е издължен и прав, ушите са големи, очите са косо разположени, средно големи с бадемовидна форма, а цветът им е наситено син. Опашката е дълга и бухнала. Козината им е копринена и по-дълга от тази на сиамките. Окраската им е подобна на тази на сиамките.
   Балинезийките са подходящи за семейства с деца, за сами живеещи хора с други животни и за хора, които имат опит в отглеждането на котки. Те са една от най-интелигентните породи котки. Имат нужда от внимание и обичат да с хора. Представителите на породата са много любопитни и мили. За разлика от своите братовчеди - сиамките, те не са толкова шумни. Балинезийките са дълголетници – достигат до 20 годишна възраст и се отличават с добро здраве.

Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Билянка Пуфендрино

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори