Американска късокосместа котка

Характеристики

- интелигентна
- дълъг живот
- добри ловни способности
- добър нрав
- спокоен характер

Активност

Интелигентност

Любопитство

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

   Американската късокосместа котка е най-разпространената котешка порода в САЩ. Тя се среща толкова често там, както европейската късокосместа порода котки в Европа. В началото на миналия век е призната от Американската асоциая на любителите на котки под името Домашна късокосместа. Чак през 1966 г. нейното име е променено на Американска късокосместа котка.
   Разликата между американската и европейската късокосместа котка е в по-едрото тяло, по-дългите крайници и уши (дължината им е равна на ширината им в основата и са с по-овални краища) на американската представителка.
   Американската късокосместа порода е пренесена от английски колонисти в Америка, където тя се адаптирала и изглежда така както днес. Размерите на американската късококосместа котка са средни до големи. Среща се в 80 цветови варианти, като най-разпространеният е сребрист теби с тъмни бегези. Мъжкият тежи около 7 кг, а женската около 4 – 6 кг.
  Американска късокосместа котка
е с добър нрав, интелигентна и има ловни способности. Спокойният й характер я прави подходящ компаньон за малки деца и дава възможност за отглеждането й заедно с кучета. Има сравнително дълъг живот - 15 – 20 години и се отличават с добро здраве. Като недостатък може да се посочи, че представители на тази порода са склонни към болести на сърдечно-съдовата система.

Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори