Американска твърдокосместа котка

Характеристики

- добро здраве
- любознателна
- привързаност
- не е шумна

Активност

Интелигентност

Любопитство

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

   Американската твърдокосместа котка е домашна котка, която произхожда от северните части на щата Ню Йорк. Тя се появява в резултат на естествена мутация в котилото на котка от ферма, разположена в този щат. Американската твърдокосместа котка е призната през втората половина на миналия век - 1966 г.
   Американската твърдокосместа котка е подходяща за семейства с деца или самотни хора с други любимци, както и за хора, които нямат опит в отглежаднето на котки. Тя е със средни размери, мускулесто тяло със средни на дължина крайници и опашка. Главата е кръгла с ясно изразени скули и добре оформени муцуна и брадичка. Ушите са със средна големина с леко закръглени връхчета. Очите са големи и широко разположени. Козината е къса и гъста. Разглежданият вид има по-твъдри косми по главата, гръбнака, бедрата и горната част на опашката. Те са по-груби и на места леко къдрави (дори и мустаците са често къдрави) Срещат се 27 цветови варианта.
  Американската твърдоскосместа котка
е интелигентна и привързана към стопанина си. Тя е любознателна, игрива и не е шумна. Отличава се с добро здраве и устойчивост към болести.

Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Лора на боби

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори