Китайско голо качулато куче

Характеристики

- нежно
- весело
- интелигентно
- любопитно
- привързано

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на китайското голо качулато куче е Африка. Китайските мореплаватели и търговци, щом достигат континента, вземат тези кучета, за да изваждат плъховете от дупките от корабите им. Така породата получава разпространение по целия свят.
  Китайското голо качулато куче е малко и нежно куче. На височина достига около 30 см, а теглото е около 4-5 кг. Срещат се два варианта на породата – неокосмен и окосмен. Неокосмените представители имат козина по главата, която образува характерната качулка и по-малко по крайниците и опашката. Окосмените представители имат дълга, мека козина. Окраската може да бъде в различни цветове и комбинации. Муцуната на китайското голо качулато куче е издължена, а скулите – широки. Очите са тъмни на цвят, а ушите са изправени. За разлика от други породи, тези грозновати кучета имат потни жлези.
  Представителите на тази порода са весели, любопитни, интелигентни и много привързани към своите господари кучета. Те имат нужда от много внимание и искат да вземат участие във всичко с което се случва у дома, било то готвене, чистене или просто гледане на телевизия. Обичат да радват своите стопани и са страхотни семейни кучета. Разбират се отлично с деца и други домашни любимци. Ако не се социализират правилно, докато са малки, те стават плахи и боязливи. Не лаят често, а само когато усетят опастност и бързо научават нови команди. Това е идеално порода за отглеждане в апартамент, която не изисква продължителни разходки и много упражнения. Продължителността на живота на китайското голо качулато куче е около 10 – 12 години. Предразположени са към кожни, стоматологични и очни проблеми, и затлъстяване. През лятото неокосмените представители трябва да се предпазват от слънчево изгаряне, а зимата от простудяване. Козината на окосмените китайски качулати кучета трябва да се сресва два пъти седмично, а кожата на неокосмените – трябва да се маже с определен лосион, за да се запази добрия ѝ външен вид.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

napoli zara Лейди

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори