Брюкселски грифон

Характеристики

- енергично
- любопитно
- приятен характер
- обича да се гушка
- игриво

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родното място на брюкселския грифон, както подсказва името му, е Брюксел, Белгия, където се е появил през 19 в. Основното му предназначение било да охранява файтоните, за да не проникнат гризачи в конюшните. Днес брюкселският грифон е добра компания и пазач вкъщи.
  Брюкселският грифон има компактно, здраво тяло, покрито с гладка или рунтава козина, черно, червено или светло кафяво и черно с бели петна. Височината му варира 20 – 30 см, а теглото – между 3 – 4 кг. Главата е голяма и закръглена, а по муцуната има характерна брада. Очите са раздалечени и големи, с тъмен цвят. Ушите са високо поставени, опашката често е купирана и носи високо.  
  Брюкселският грифон е енергично и любопитно куче, което има приятен характер. Много рядко той става упорит или страни от компанията на стопаните си. Всичко преминава когато започнат гушкането и игрите. Обучението трябва да става с много търпение и любов. Разбира се добре с децата в семейството и другите домашни животни. Това е подходяща порода за семейства, препоръчително е да са с по-големи деца, които са по-внимателни и няма да го наранят и за възрастни хора. Стопаните на брюкселския грифон трябва да имат опит в отглеждането на кучета. Породата може да се отглежда в апартамент. Продължителността на живота на брюкселския грифон е около 15 години. Предразположен е към респираторни и очни проблеми. Поддръжката на козината се изразява в ежедневно сресване на рунтавите представители и сресване от време на време на гладкокосметите представители.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

брюкселски грифон

Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори