Бриар

Характеристики

- интелигентно
- смело
- добра памет
- привързано
- добър пазач

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Бриарът се появява преди няколко столетия във Франция. Представителите на тази порода са добри фермерски кучета, които пазят стадата от вълци. През първата световна война бриарът е бил използван от френската армия като куриер и помагал при намирането на ранени войници. Днес представителите на породата, освен, че са отлични семейни кучета, те са добри актьори - кучето на Ал Бънди от нашумелия телевизионен сериал "Женени с деца" - Бък, е имено бриар.
  Бриарът има голямо, мускулесто тяло, покрито с дълга, груба козина, която пада на меки вълни и се среща с почти всеки цвят. Височината му варира между 55 и 69 см, а теглото му е около 34 кг. Муцуната му е издължена и квадратна. Представителите на породата имат характерни мустаци, вежди и брада от козина. Носът има черен цвят, а опашката е дълга, с извит край.
  Бриарът е интелигентно и смело куче, което има много добра памет и лесно усвоява нови команди. Обучението му трябва да става с много търпение и любов. Представителите на породата се привързват към своите стопани и са им много предани. Имат силно развити защитнически инстинкти, което ги прави добри кучета пазачи. Разбират се добре с деца, които не ги закачат често и с другите домашни животни, с които са отраснали. С непознати се държи резервирано. Породата е подходяща за активни семейства или личности, които имат опит в отглеждането на кучета. Ако му се осигуряват продължителни разходки и много упражнения, бриарът може да се отглежда в апартамент. Продължителността на живота му е около 10 -12 години. Представителите на породата се отличават с добро здравословно състояние, но както всички големи породи и те са предразположени към дисплазия на тазобедрената става. По-рядко заболяват от катаракта или имат проблеми със стомаха. Козината трябва да се сресва ежедневно, а къпането трябва да става само, когато е необходимо.
 


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори