Болонка

Характеристики

- игриво
- интелигентно
- привързано
- приятен характер
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на болонката е Болония, Италия, където тя започва да придобива разпространение през епохата на Ренесанса. С замирането на влиянието на италианските благородници, породата била пред изчезване, но благодарение на селекциаонера Джан Франко тя е възстановена.
  Болонката има малко по размери тяло, покрито с дълга, бухнала козина. Височината на представителите на породата варира между 20 и 25 см, а теглото им – между 2 и 4 кг. Главата е със средни размери, квадратна муцуна и заоблени скули. Ушите са висящи, а очите и носът са тъмни на цвят. Шията е със средна дължина, а опашката е бухнала и се носи високо.
  Болонката е интелигентно и игриво куче, с приятен характер. Привързва се много към своите стопани. Към непознати се отнася подозрително, което може да се избегне с правилна социализация. Разбира се добре с по-големи, дисциплинирани деца и другите животни от домакинството. Представителите на породата имат нужда от внимание, за да не се развият проблеми с характера. Те ще чувстват много добре в малък апартамент, ако им се осигуряват редовни упражнения и игри. Продължителността на живота на болонката е около 15 години и се отличава с добро здравословно състояние. Козината трябва да се сресва всеки ден, за да се предпази от загуба на блясък и заплитане, а на няколко месеца трябва да се подстригва.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

болонка

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори