Бишон фризе

Характеристики

- чаровно
- приятелски настроено
- интелигентно
- социално
- привързано

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Историята на породата бишон фризе започва през Средновековието. Получена в резултат на кръстосване на пудел и воден шпаньол, тя е била една от любимите на кралското семейство във Франция. В превод името на тази порода означава “къдраво малко кученце”. Днес бишон фризе е прекрасно домашно куче, което впечатлява със своята снежно бяла козина.
  Бишон фризе има малко, силно тяло. Височината на представителите на породата варира между 22 и 30 см, а теглото им – между 3 и 6 кг. Главата е леко заоблена, със средна на дължина муцуна, с висящи уши и черни и очи и нос, контрастиращи на бялата козина. Освен в снежно бяло, козината се среща с светобежови, кремави или розови оттенъци. Тя е мека и къдрава, и не се скубе. Поради тази причина бишон фризе е добра компания за хора с алергии. Шията на представителите на породата е дълга, а опашката им е бухнала и се носи над гърба.
  Бишон фризе е чаровно, весело, приятелски настроено, интелигетно куче. То е много социално и се разбира отлично с всички членове на семейството, както и с другите домашни животни. Лесно научава команди и има нужда от компанията на своите стопани. Бишон фризе обича игрите, но не е хиперактивна порода. Ще се чувства добре и в малък апартамент. Това е подходяща порода за семейства с деца и за възрастни хора, които не е задължително да имат опит в отглежаднето на кучета. Продължителността на живота на бишон фризе е около 15 - 20 години. Представителите са предразположени към проблеми с очите, кожни алергии, епилепсия, но като цяло здравословното им състояние е добро. Поддръжката на косменната покривка изисква всекидневно сресване и подстригване през 1 – 2 месеца.
 


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Сноуи

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори