Белгийска овчарка малиноа

Характеристики

- привързано
- приятелски настроено
- защитнически инстинкти
- интелигентно
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Белгийската овчарка малиноа носи името на града, в който е създадена и е една от четирите породи белгийски овчарски кучета. Представителите на породата имат редица таланти, но най-вече се отличават със своето трудолюбие.
  Малиноата има елегантно и мускулесто тяло, покрито с къса, права, водоустойчива козина, която може да бъде светлокафява, червена или махагон с или без черни връхчета. Височината варира на между 55 и 66 см, а теглото – между 25 и 30 кг. Муцуната е издължена, носът е черен, а ушите са изправени и имат триъгълна форма. Очите са с тъмнокафяв цвят, шията е дебела, а опашката е дълга почти колкото гърба и виси надолу.
  Белгийската овчарка малиноа е приятелски настроено и привързано към стопанина си куче. Има силно развити защитнически инстинкти и се държи резервирано с непознати. Това е много интелигентно куче, което бързо усвоява нови команди и е предпочитана порода при изпълнение на полицейски мисии. Разбира се добре с децата от семейството и тези, които често среща, но ако не се социализира правилно от ранна възраст, не харесва компанията на други кучета или домашни любимци. Ако получава достатъчно продължителни разходки и разнообразни упражниения, малиноата може да се отглежда и в апартамант. Породата е подходяща за активни личности или фермери, които имат опит в отглеждането на кучета. Продължителността на живота е около 14 години. Като цяло здравословното състояние на белгийската малиноа е добро. Предразположена е към кожни алергии, дисплазия на тазобедрената става и очни заболявания. Козината се поддържа лесно – необходимо е сресване от време на време, а къпането трябва да става с мек шампоан, само когато е наложително.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Max Бък Вихра Рокси

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори