Късокосмест колорпойнт

Характеристики

- активна
- игрива
- много шумна
- много интелигентна

Активност

Интелигентност

Любопитство

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

   Историята на късокосместия колорпойнт започва през 1940 г., когато американски и английски селекционери се опитват да получат порода, изглеждаща като сиамката, но в други цветове. Те кръстосали сиамска с абисинка и домашна с червена таби окраска. Нарекли получените котки късокосмест колорпойнт. Асоциацията на любителите на котки ги признава като отделна порода през 1974 г., но Американската асоциация на любителите на котки и Международната асоциация на котките не ги признават като отделна порода.
   Късокосместият колорпойнт прилича по форма и размери на тялото на своята братовчедка сиамката. Главата има клиновидна форма, а ушите са големи. Окраската на козината е различна от тази на сиамката.
   Късокосместият колор пойнт е подходящ за семейства с по-големи деца и отглеждащи други домашни животни и за сами живеещи хора с други любимци. Тя е много активна и игрива котка. Има постоянна нужда от внимание. Късокосместият колорпойнт е много интелигентен и подобно на сиамката много шумен.

Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори