Съсекс шпаньол

Характеристики

- весело
- интелигентно
- социално
- лоялно
- не е много активно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родното място на съсекс шпаньола, както подсказва името му, е графство Съсекс, в Англия. Историята  на породата започва през 19 в, но по време на Втората световна тя е застрашена от изчезване. Благодарение на проведени селекционни програми, днес и ние познаваме съсекс шпаньола.
  Кучетата от тази порода имат дълги и ниски тела, покрити с вълниста козина. Окраската се среща в сиво, сиво-кафяво, червено-жълто или червено-кафяво. Височината на представителите е около 38 - 40 см , а теглото им - 18 - 20 кг. Главата има широки скули, квадратна муцуна, лешникови очи и големи, висящи уши. Крайниците са къса, а опашката е обикновено купирана.
  Съсекс шпаньолът е интелигентно, лоялно, весело и приятелски настроено куче. Той е много социален и се разбира добре с децата и другите домашни животни. С непознати кучета, понякога могат да възникнат проблеми. Към непознати се отнася подозрително. Лесно се поддава на обучение, проведено с положителни методи, макар че може да бъде доста упорит от време на време. Представителите на породата ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, тъй като не са много активни кучета. Продължителността на живота им е около 15 години. Предразположени са към затлъстяване, проблеми с щитовидната жлеза, простата, сърцето и очите, дисплазия на тазобедрената става и инфекциите на ушите. Поддръжката на козината се изразява в редовно сресване.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори