Испанско водно куче

Характеристики

- интелигентно
- весело
- активно
- хипоалергенно
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Точният произход на испанското водно куче се губи във времето. Предполага се, че представителите на породата са дошли в Испания от Турция или Северна Африка. В миналото те се били използвани главно като пазачи на стадата с добитък във фермите и са помагали на стопаните при лова на водни птици. Днес, освен че са приятна компания, те са и добри полицейски и спасителни кучета.
  Испанското водно куче има пропорционално тяло, покрито с гъста, къдрава козина. Окраската се среща в различни цветове и комбинации. Височината на кучетата от тази порода варира от 40 до 50 см, а теглото им - от 14 до 22 кг. Главата има заоблени скули, къса, квадратна муцуна, тъмни очи, покрити с козина и клепнали уши. Опашката е купирана.
  Испанското водно куче е весело, приятелски настроено и интелигентно куче, което обича своите стопани. То се разбира добре с всички членове на семейството и с други домашни животни. Поддава се лесно на обучение. Представителите на породата ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, но трябва да се разхождат редовно, тъй като са много енергични и имат нужда от много движение. Продължителността на живота им е около 14 години. Предразположени са към проблеми с очите и дисплазия на тазобедрената става, но като цяло имат много добро здравословно състояние. Козината не трябва да се сресва. Ако кучето ходи на лов, козината му трябва да подстриже, тъй като се заплитат много бодли в нея. Ако се остави да порастне, се образуват шнурове, които трябва да се разделят с пръсти. Испанското водно куче е подходящо за хора с алергии, тъй като почти не се скубе.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

BLEKI BLEKI Charlie mikaelalm Бъки Самсара

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори