Силки териер

Характеристики

- интелигентно
- любопитно
- обича да копае дупки
- игриво
- смело

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Историята на силки териера започва през 19 в. в Австралия, където е бил създаден за лов на змии. Породата се обособила при кръстосването на различни териери като керн, йоркшир и скай. Нейните представители днес са приятна компания вкъщи.
  Силки териерът има малко тяло, покрито с мека и дълга козина. Окраската се среща в комбинация от синьо и жълто кафяво или червено и синьо. Главата има клиновидна форма, тъмен нос, бадемовидни очи и изправени уши. Опашката се носи на горе, като често е купирана.
  Силки териерът е любопитно, игриво, смело и приятелски настроено куче. Освен това той е и много интелигентен - влиза в топ 20 на най-интелигентните породи кучета в света. Дългите периоди, в които трябва да е сам, не му се отразяват добре, тъй като имат нужда от компанията на своите стопани. Представителите на породата обичат да лаят и да копаят дупки. Разбират се добре с децата в семейството, но това не важи за другите домашни животни. С непознати се държат подозрително. Поддават се на обучение с положителни техники, въпреки че са упорити. Силки териерът ще се чувства добре в апартамент, но трябва редовно да се извежда на разходка. Продължителността на живота му е около 15 години. Кучетата от тази порода са предразположени към епилепсия, диабет и проблеми с колената. Поддръжката на козината се изразява в редовно сресване, къпане и посещения при професионалист за подстрижка. 


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

силки териер

Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори