Папийон

Характеристики

- шпаньолът джудже
- весело
- енергично
- интелигентно
- шумно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Наричан “шпаньолът джудже”, папийонът е бил популярно куче сред европейската аристокрация, по времето на ренесанса. Името му в превод от френски означава пеперуда и идва от големите му, като пеперудени криле, уши. Представителите на породата днес са много приятна компания в къщи.
  Папийонът има малко тяло, покрито с дълга и мека козина. Окраската се среща в бяло с петна в различни цветове. Височината на представителите на породата варира от 20 до 28 см, а теглото им – от 3 до 5 кг. Главата има леко заоблени скули, издължена муцуна, тъмни очи и нос. Характерна черта на папийона са неговите големи уши, които са изправени и са покрити с кичури  козина. Шията е къса, а опашката е бухнала и носи навита над гърба.
  Папийонът е весело, енергично, лоялно и приятелски настроено куче, което се привързва много към своите стопани. Разбира се добре с по-големи деца, които не се държат грубо с него и други домашни животни като котки. Компанията на други кучета не е препоръчителна. С непознати се държи подозрително. Представителите на породата са много интелигентни и лесно се поддават на обучение, но при него трябва да се използват положителни методи само. Отглеждането на папийона в апартамент, може би не е добра идея, поради факта, че обича да лае. Продължителността на живота му е около 16 години. Представителите на породата са предразположени към проблеми с колената и очите, но като цяло са здрави. Поддръжката на козината се изразява в редовно сресване няколко пъти седмично.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Lasi Rex Деймън

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори