Миниатюрен шнауцер (Цвергшнауцер)

Характеристики

- бдително
- игриво
- интелигентно
- енергично
- хипоалергенно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на миниатюрния шнауцер е Германия. Неговата история започва през 19 в., с кръстосването на стандартен шнауцер с афенпинчер и миниатюрен пинчер. Представителите на породата имат редица таланти - те са добри ловни кучета, имат добре развит слух и са приятна компания вкъщи.
  Миниатюрният шнауцер има малко, квадратно тяло, покрито с груба на допир козина, оцветена в черно или сиво, или в комбинация от тези два цвята. Височината на представителите варира от 30 до 36 см, а теглото им - 4 до 7 кг. Главата е издължена, с характерни мустаци, вежди и брада. Очите са овални, а ушите са V-образни и клепнали. Опашката се носи на горе, като често е купирана, а шията е елегантно извита.
  Миниатюрният шнауцер е бдително, игриво, адаптивно и енергично куче, което се привързва към своя стопанин. Разбира се много добре с деца, но може да бъде агресивен към други кучета. С непознати се държи резервирано. Представителите на породата са много интелигентни и бързо се поддават на обучение. Започват да лаят, само когато усетят опасност. Те ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, но трябва редовно да се разхождат. Средната продължителност на живота им е около 15 години. Предразположени са към проблеми с черния дроб, бъбреците, кожата и очите, затлъстяване, диабет и образуване на кисти. Поддръжката на козината се изразява в ежедневно сресване и ходене при професионалист за подстрижка два пъти годишно. Миниатюрният шнауцер се скубе малко, което прави подходяща компания за хора с алергии.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори