Американски воден шпаньол

Характеристики

- рядко срещано
- дружелюбно
- интелигентно
- привързано
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Американският воден шпаньол е рядка порода кучета. Нейният точен произход не е известен. Има данни от 18 в, в които се посочва, че представителите на породата са живеели във фермите на Средния запад в САЩ и са помагали на хората при ловуването.
  Американският воден шпаньол има атлетично, със средни размери тяло, покрито с къдрава козина, с шоколадова или ливър окраска. На височина достига 38 – 45 см, а теголото му варира между 12 и 25 кг. Главата му има правоъгълна муцуна, кръгли очи, в свелокафяв или лешник цвят и широк, тъмен нос. Ушите са широко посвени, дълги, с къдрава козина по тях. Козината е със средна дължина и е мазна, т.е. не пропуска вода. 
  Американският воден шпаньол е умно и дружелюбно куче. Привързва се към своя стопанин и се поддава лесно на обучение. Отнася се много внимателно с децата и е добро куче пазач. Може да се отглежда в апартамент, но трябва ежедневно да се разхожда. Това е подходяща порода за активни личности и ловци. Продължителността на живота на американския воден шпаньол е около 16 години. Предразположен е към дисплазия на колянната става, сърдечни заболявания и очни проблеми, но като цяло здравословното му състояние е добро. Достатъчно е козината да се сресва два пъти седмично, за да изглежда добре. Къпането трябва да става само когато е необходимо,а шампоанът, който се използва, трябва да е мек. Представителите на породата не се скубят много, което ги прави подходяща компания за хора с алергии.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори