Малтийска болонка

Характеристики

- древна порода
- хипоалергенно
- социално
- добра памет
- дълъг живот

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Малтийската болонка е една от най-старите европейски породи кучета. Сведения за представителите на породата са намерени от преди 3000 години. Те са били любима компания на благородниците през Средновековието. Днес това са много популярни и предпочитани кучета.
  Малтийската болонка има малко тяло, покрито с дълга и мека козина, оцветена в бяло или кремаво. Височината на представителите е около 22 – 25 см, а теглото им – 1 – 3 кг. Главата е средно голяма и има заоблени скули, заострена муцуна, тъмни очи и нос и висящи уши. Шията е издължена, а опашката бухнала и се носи над гърба.
  Представителите на породата са мили, интелигентни и игриви кучета. Обичат да са център на вниманието и дългите периоди, в които трябва да са сами не им се отразяват добре. Те изграждат силна връзка с един човек от семейството. Малтийската болонка е много адаптивно и социално куче, което се разбира добре с другите домашни любимци и възпитаните деца. Има развити защитнически инстинкти и започва да лае, веднага щом усети нещо нередно. Лесно научва нови трикове, тъй като има добра памет. Ще чувства добре в апартамент, но трябва редовно да се извежда на разходка. Средната продължителност на живота ѝ е около 18 години. Здравословното ѝ състояние е много добро. Някои представители могат да има проблеми със зъбите, очите или колянната става. За да се поддържа добрия вид на козината е необходимо ежедневно сресване и редовно къпане. Представителите на породата се скубят малко и са подходяща компания за хора с алергии.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори