Лхаса апсо

Характеристики

- тибетско свещено куче
- интелигентно
- добър слух
- ревниви
- дълъг живот

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родното място на лхаса апсо са тибетските планини. Кучетата от тази порода са били охранители на храмовете. Смятало се е, че щом стонинът им умре, неговата душа се вселява в лхаса апсо. Поради тази причина, представителите на породата са обявени за свещени. Популярността им по света нараства през 30-те години на миналия век, благодарение на Далай Лама.
  Лхаса апсо има малко тяло, покрито с дълга, права и гъста козина. Окраската се среща в черно, кафяво, бяло, кремаво, сиво. Височината на представителите на породата варира от 22 до 28 см, а теглото им – от 5 до 8 кг. Главата е покрита с дълга козина, с характерни мустаци и брада, квадратна муцуна, тъмни очи и нос, и висящи уши. Опашката се носи навита над гърба.
  Лхаса апсо е интелигентно и жизнено куче, което се привързва изключително много към своите стопани и не обича дългите периоди, в които трябва да е само. Има добре развит слух, който му помага да е добър пазач. Представителите на породата не са подходяща компания за малки и невъзпитани деца, които се държат грубо с тях. Те предпочитат да са единственото животно, на което стопаните обръщат внимание. Ще се чувстват добре, ако живеят в апартамент, но трябва ежедневно да се разхождат. Средната продължителност на живота им е около 18 години. Предразположени са към проблеми с бъбреците, очите и кожни алергии. Козината пада малко, а за да изглежда добре са необходими ежедневно сресване и често къпане.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Rayan

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори