Джиндо

Характеристики

- интелигентно
- енергично
- смело
- развити ловни инстикти
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родното място на джиндото е Южна Корея. Представителите на породата са добри помощници при лова на язовци, зайци, глигани и елени. Те са  предпочитани домашни любимци в своята родина и са обявени за национално съкровище там.
  Джиндото има компактно, мускулесто тяло, покрито с къса и гъста козина. Окраската се среща в бриндъл, жълто кафяво, бяло, жълто или черно, както и в комбинация от изброените цветове. Височината му варира от 40 до 64 см, а теглото му - от 11 до 23 кг. Главата има широки скули, издължена муцуна, триъгълни, изправени уши, тъмни очи и нос. Шията е дебела, а опашката се носи навита над гърба.
  Кучетата от тази породата са енергични, интелигентни и смели. Изграждат много силна връзка със своя господар и трудно преживяват смяната на дома. Те обичат компанията на семейството и не трябва да бъдат игнорирани, за да не се появат проблеми с поведението. Разбират се много добре с деца и кучета, с които са израснали. Имат силно развити ловни инстинкти и компанията на други домашни животни не е подходяща. Джиндото няма да се чувства добре, ако бъде отглеждан в апартамент, тъй като има нужда от много упражнения и свободно пространство. Продължителността на живота му е около 15 години. Отличава се с добро здраве. Много малко представители имат проблеми с щитовидната жлеза. Поддръжката на козината е лесна - необходимо само по-често сресване, когато козината се сменя.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

джиндо,

Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори