Японски шпиц

Характеристики

- интелигентно
- игриво
- весел нрав
- енергично
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Точният произход на японския шпиц не е известен. Предполага се, че породата се получила в резултат на кръстосването на самоед, немски шпиц и американско ескимоско куче.
  Японският шпиц има компактно тяло, покрито с дебела бяла козина, която образува грива около шията. Височината му варира от 30 до 38 см, а теглото му - от 5 до 10 кг. Главата му има клиновидна форма. Очите, устните и носът са тъмни на цвят, а ушите са малки и изправени. Опашката е бухнала и се носи навита над гърба.
  Представителите на породата са весели, игриви, енергични и интелигентни кучета, които обичат компанията на своите стопани. Ако бъдат игнорирани или оставяни за дълго сами,  стават апатични и депресирани.  Те се разбират много добре с децата и другите домашни животни. Към непознати се отнасят подозрително и лаят само, когато е наложително. Бързо научават нови команди и следват инструкции. Те ще се чувстват добре в апартамент, но трябва редовно да извеждат на разходка. Средната продължителност на живота им е 12 години. Предразположени са към очни проблеми и разместване на колянна капачка, но като цяло се отличават с добро здраве. Поддръжката на козината се изразява в редовно сресване и къпане през 6 месеца.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

японски шпиц

Домашни любимци от тази порода:

Pebyls

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори