Стандартен шнауцер

Характеристики

- весело
- интелигентно
- игриво
- активно
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на стандартния шнауцер е Германия. От него са получени миниатюрният шнауцер и ризеншнауцерът. В превод от немски, шнауцер означава муцуна. Представителите на породата са добри ловни и воени кучета.
  Стандартният шнауцер има мускулесто, квадратно тяло, покрито с гъста и груба на допир козина. Окраската се среща в черно или сиво. Височината на представителите варира от 43 правоъгълна муцуна, с характерни брада, мустаци и вежди. Очите са тъмни на цвят и имат овална форма. Ушите са клепнали, но ако са купирани, стоят изправени. Крайниците са дълги, а опашката, подобно на ушите, често е купирана.
  Стандартният шнауцер е весело, активно и интелигентно куче. Разбира се добре с деца. Поради  развити териториални инстинкти, компанията на други кучета не е препоръчителна. С непознати се държи резервирано, което го прави добър пазач. Бързо се поддава на обучение, въпреки че е доста упорит на моменти. Представителите на породата ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, но трябва редовно да се извеждат на разходка, за да са в добра физическа и психическа форма. Продължителността на живота им е около 15 години. Предразположени са дисплазия на тазобедрената става и очни проблеми, но като цяло здравословното им състояние е отлично. За да изглеждат добре, козината им често трябва да се сресва, а брадата и мустаците - да се подстригват два пъти годишно.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори