Немска овчарка

Характеристики

- интелигентно
- защитнически инстинкти
- енергично
- смело
- сравнително нова порода

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Немската овчарка е сравнително нова порода, получена в началото на 20 в. от немския селекционер кап. Макс фон Щефаниц. Представителите са  добри фермерски, полицейски и военни кучета. Освен това имат и друго амплоа - първото куче кинозвезда е имeнно немска овчарка - Рин Тин Тин. Днес това е една от най-популярните породи в света.
  Немската овчарка има пропорционално, силно тяло, с добре оформена мускулатура. Височината на представителите варира от 55 до 66 см, а теглото им - от 34 до 43 кг. Главата има издължена муцуна, изправени уши и тъмни, бадемовидни очи. Шията е мускулеста, а опашката е бухнала. Кучетата от тази порода имат една от най-силните захапки. Козината им е гъста, права и груба на допир, с различна дължина, като около шията е по-дълга. Окраската се среща в различни цветове, като най-често е в комбинация от черно и жълтокафяво, но се среща и в следните цветове: светлосива - сива и/или светло-жълта, чисто сива, сива със или без петна, чисто бяла, или пък чисто черна или черна с бели косми по гърдите.
  Немската овчарка е интелигентно, енергично, смело, адаптивно, лоялно и любопитно куче. Тя е винаги готова да защити своите господари, когато се налага, да играе с тях  или да изпълни дадена задача. Разбира се добре с децата и другите домашни животни, а към непознати се държи резервирано. Представителите на породата ще се чувстват най-добре в къща с голям двор, но могат да бъдат отглеждани и в апартамент, ако им се осигуряват редовни и продължителни разходки и много упражнения. В противен случай започват да се наблюдават проблеми с поведението - копане на дупки в саксии с цветя, гризане на мебели и др. Продължителността на живота им е средно около 12 години. Предразположени са към дисплазия на тазобедрената става, кожни алергии и проблеми с храносмилането. Козината трябва редовно да се сресва, а къпането трябва да става само, когато е необходимо.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори