Евразиер

Характеристики

- мило
- приятен характер
- добър пазач
- социално
- трудно се адаптира

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на евразиера е Германия. Откривател на порода е германският селекционер Юлиус Випфел, който искал да създаде шпиц, който на външен вид да прилича на вълк, но да е с приятен темперамент. За целта той кръстосал чау-чау, самоед и немски вълчи шпиц.
  Евразиерът има средно по размери тяло. Височината му варира от 40 до 61 см, а теглото от 18 до 30 кг. Главата е с клиновидна форма, издължена муцуна, тъмни очи и изправени, триъгълни уши. Шията е мускулеста, а опашката бухнала и носи навита над гърба.
  Евразиерът е мило и позитивно с приятен характер куче, което обича да е част от семейството. Някои представители изграждат много силна връзка със своите господари и преживяват трудно периодите на раздяла или смяната им. Те са добри кучета пазачи, които не лаят без причина. Разбират се много добре с деца и с други домашни животни. Кучетата от тази  породата ще се чувстват добре в апартамент, ако се разхождат редовно. Ако се оставят да живеят в колиба навън, ще станат депресирани, тъй като имат нужда от контакт със своите стопани. Продължителността на живота им е около 14 години. Предразположени към дисплазия на тазобедрената става и проблеми с щитовидната жлеза. Поддръжката на козината се изразява в редовно сресване.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

евразиер, куче пазач,

Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори