Английски спрингер шпаньол

Характеристики

- весел нрав
- социално
- интелигентно
- лесно се адаптира
- лоялно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Aнглийският спрингер шпаньол е известен като добро ловно куче още от епохата Ренесанса в Европа. Той е помагал на ловците като намирал и гонел от храстите птици. Днес това е популярна порода, която е и приятен домашен любимец. Той е най-старият и най-бързият вид сред шпаньолите.
  Aнглийският спрингер шпаньол  има компактно тяло, със средни размери, покрито в права и къса или по-дълга и вълниста, лъскава козина. Окраската се среща в съчетание между ливър или черна с бяло и черно или ливър, с бяло и бежаво. Височината на представителите варира от 45 до 54 см, а теглото им - от 18 до 25 кг. Главата е пропорционална на тялото, с овални очи и висящи уши. Представителите на породата имат меки устни, които им позволяват да носят птиците без да ги разкъсват. Шията им е издължена, а опашката обикновено е купирана.
  Aнглийският спрингер шпаньол е интелигентно, жизнено и весело куче, което е лоялно към своите стопани и има нужда от тяхното внимание. Той обича всички и всички го обичат. Това е много социално куче,което е отлична компания за деца и други домашни животни, с изключение на птиците, поради вродения му ловен инстинкт. Понякога може да стигне до конфронтация между него и други мъжки кучета. Той лесно се адаптира за живот в градски условия, но има нужда от редовни разходки. Представителите на  породата обожават водата. Обучението им е истинско удоволствие за стопаните. Средната продължителност на живота им е около 14 години. Те са предразположени към дисплазия на тазобедрената става, епилепсия, очни проблеми и затлъстяване. Поддръжката на козината се изразява в редовно сресване, в противен случай тя загубва блясъка си.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

charlie_98 Richard Todor Мая

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори