Афенпинчер

Характеристики

- енергично
- весел нрав
- интелигентно
- лоялно
- смел

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Афенпинчер в превод от немски означава  маймуна териер. Неговата родина е Германия и е познат на  хората още от 17 в. като фермерско куче. По-късно афенпинчерът се превръща в типично градско куче, което може да се отглежда в апартамент.
  На височина представителите на породата достигат между 20 и 30 см, а теглото им варира между 3 и 5 кг. Главата му има закръглена форма, а муцуната е къса. Очите и носът са черни на цвят. Ушите са или прави или леко клепнали. Шията е къса. Опашката е обикновено завита над гърба. Козината е рунтава, а цветовите окраски, в които се среща са черна, черно-кафява, сива и червеникава.
  Афенпинчерът е много енергично и весело куче. Той е много интелигентен, лоялен и обича игрите. Понякога е много безстрашен и може да се спусне към по-големи кучета. Затова като излизате на разходка, винаги го дръжте на повод. Разбира се добре с други животни в домакинството и с поотраснали деца. Малките, буйни деца не са подходяща компания за него. Поради голямата си упоритост, дресирането се превръща в трудна задача, която изисква постоянство. Още от самото начало той трябва да разбере, кой е господарят, в противен случай става много капризен. Подходящ е за куче пазач и за тичане в парка. Афенпинчеръте предразположен  към заболявания на сърцето, бъбреците, колената и ставите, но обикновено се отличава с добро здравословно състояние. При добро отглеждане продължителността на живота му е между 12 и 14 години. Козината му не пада много, но трябва да се сресва два пъти седмично, за да не изгуби блясъка си.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори