Мека Лапа ; Плюшкин ; Тоте

Какво имам за тази седмица:

 7  +

 0  +

 3x0.8 =

 9.4

4

Виж кой е гласувал


7


Дай лакомство

  0

Собственик: 

Йоана Димитрова

Аз съм: 

котка

Порода: 

Нибелунг

Пол: 

женски

Рожденна дата: 

01.05.2016

Албум:

Все още няма албум.

Сподели в:

Моята история:

Котката Нибелунг е изключително рядко срещан представител. Тази порода се смята за дългокосмест вариант на прочутата руска синя котка, но е неизвестна на хората, които не са увлечени сериозно от различните породи котки.
История на Нибелунг

Котката Нибелунг дълго време не е била признавана изобщо като порода, макар че тя е сравнително нова в сравнение с породите, които са известни от векове. През 80-те години на миналия век в Денвър черна домашна котка, която се казвала Елза, се чифтосала с мъжкар, който приличал на руска синя котка. В резултат на това се родили пет късокосмести черни котета и едно сивкаво, чиято козина синеела и била дълга и лъскава.

Това котенце било отгледано от програмистката Кора Коуб, която го кръстила Зигфрид, вдъхновена от операта на Вагнер "Пръстенът на Нибелунга". Следващото котило, което се появило от любовта на Елза и сивия котарак, било отново черно, с едно женско коте, което приличало на Зигфрид. Котето било взето също от Кора Коуб и било кръстено Брунхилда. Тя кръстосала Зигфрид и Брунхилда и така дала началото на нова порода котки. През 1986 година се появили три дългокосмести сини котки. Няколко години по-късно, след много усилия, породата е призната и е прието името Нибелунг.
Нибелунг
Снимка: phz8.petinsurance.com
Стандарт на Нибелунг

Козината на Нибелунг е с красив сивкав цвят, като всяко косъмче завършва със сребрист връх, който отразява светлината. Заради това козината на Нибелунг изглежда лъскава и има сребрист ефект. Козината на Нибелунг е много мека и копринена на допир. Нибелунг е с ярко зелени или кехлибарени очи с овална форма и сиво-розово носле. Също като нослето на Нибелунг, сиво-розови са й възглавничките на лапите на котката от тази порода.

Тялото на Нибелунг е леко издължено, с добре развита мускулатура. Шията на котката от тази порода е дълга и изящна, крайниците са дълги и фини. Лапите са с овална форма. Опашката е дълга, като краят й е заоблен. Главата на Нибелунг е с клиновидна форма и не е много голяма. Около мустачките има изпъкнали възглавнички в близост до муцуната. Ушите на Нибелунг са сравнително големи и са леко заострени и наклонени напред. Ушите на Нибелунг са почти прозрачни, защото са много тънки.
Грижи за Нибелунг

Въпреки че козината на Нибелунг е дълга, тя няма нужда от всекидневно разресване. Достатъчно е да я решите през един или два дни, за да не губи блясъка си и да не се сплъстява. По време на смяната на козината, което се случва два пъти в годината, Нибелунг трябва да се сресва всеки ден, за да се ускори процесът и да не се пълни домът ви с косми. Котката Нибелунг има нужда от разнообразни играчки, за да се чувства добре, когато ви няма в жилището. Котката Нибелунг е много игрива и има нужда от поне няколко минути дневно, които да отделяте за нея.
Обучение на Нибелунг

Нибелунг може да бъде научена на някои трикове, но това е горда котка, която ще изпълнява само команди, които й се струват подходящи за изпълнение. Нибелунг е добра и умна котка, но тя ще приема командите само ако те са под формата на игра. Ако реши, че се злоупотребява с нея, Нибелунг ще откаже да изпълнява каквото и да и казва стопанинът й. Но за да го зарадва, тя ще преодолее дори това, тъй като за Нибелунг е много важно да получава одобрението на човека, когото обича.
Хранене на Нибелунг

Котката Нибелунг трябва да се храни с висококачествени натурални продукти или с котешки сухи храни и консерви от премиум клас. За да изглежда и да се чувства добре, Нибелунг има нужда от качествена храна, която да му осигурява всички необходими вещества. Ако храните Нибелунг с натурални продукти, трябва да осигурявате на тази красива котка необходимите за правилното й развитие витамини и минерали.
Нибелунг
Снимка: purrfectcatbreeds.com

Ако храните Нибелунг с натурални продукти, трябва да й осигурите около 40 процента протеини и да допълните менюто й с различни видове зеленчуци, кисело мляко, нискомаслена сметана, сварен ориз и сварена обезкостена морска риба. Не се препоръчва да давате на Нибелунг сладки и тестени изделия, пушена риба, както и да внимавате, когато й давате пилешко, тъй като в стомаха й не трябва да попадат кокали.
Заболявания на Нибелунг

Котката Нибелунг не страда от прекалено много генетично обусловени заболявания. Въпреки това котката Нибелунг може да страда от проблеми със сърцето, както и от стомашни проблеми. Въпреки че не е склонна към преяждане, котката Нибелунг може да качи излишни килограми, ако се прехранва, затова внимавайте какво давате на любимката си.
Любопитни факти за Нибелунг

Нибелунг е много спокойна котка. За разлика от много породи котки тя изобщо не мяучи по цял ден, а предпочита да седи спокойно на едно място и да мърка в скута на стопанина си. Както руската синя котка Нибелунг е с много тих глас и дори когато е разгонена или се сърди, не издава силни звуци.

Котката Нибелунг не обича промените и много зле понася смяната на дома си. Смяната на стопанин може да предизвика сериозна депресия при Нибелунг и котката дори може напълно да откаже да приема храна, ако се наложи да смени стопанина си.

Когато обаче котката от породата Нибелунг прецени, че може да се довери на един човек, тя го дарява с цялата си любов и е весела и винаги готова за игри.

Нибелунг се привързва само към един човек от семейството, в което живее, и е предана само на него. За нея всички останали членове на семейството са приятели, но този, към когото е най-привързана, е издигнат над всички. Котките Нибелунг не изискват постоянно вниманието на стопанина си. Те идват, когато ги повикат, иначе могат с часове да стоят в близост до стопанина си, ако той е зает с нещо.
Недостатъци на Нибелунг

Не са известни недостатъци на Нибелунг, освен че има недоверчиво отношение към непознати и не обича да бъде галена от тях, но според стопаните на котките от тази порода това изобщо не е недостатък. Но повечето гости на стопани с Нибелунг се шокират, когато котката подскочи като ужилена при вида на непознат човек се шмугва под кревата или се катери по рафтовете и събаря всичко по пътя си, въпреки че по природа е внимателна и никога не бута нищо, когато е спокойна.

Източник: https://miau.bg/n31-67081-Котка_Нибелунг

Харесва:

Ммм .. нека видим ..Харесва й , когато й правя място на леглото до мен - идва и почва да се гуши , харесва разнообразието в храната (глезла е и определено е капризна към храната си) ,харесва да седи и да гледа пиленцата и гълъбите навън ... Луда е по маслините , гони ги и ги търкаля навсякъде , обича вниманието и целувките ( особено , когато тя е в настроение за гушкане ) ... Харесва га гледа стичащата се вода в банята докато се къпя .... и още .. и още

Не харесва:

Хич не харесва водата , когато е под нея ( като повечето котки ) , не харесва особено гости , седи нащрек и ги наблюдава ... Не харесва да й пипам задните лапи ( краката ) и коремчето не дава особено .. сърди се , когато не й обръщам внимание , а тя е в настроение за гушкане . И определено не й харесва , когато е сама за повече от няколко часа

Добави коментар

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори