Внимание! Съдържанието в тази секция е с информационна цел. Диагностицирането и лечението на домашните любимци да се извършват само от ветеринарен лекар.

Бъбречна недостатъчност (Уремия)

Отделителна и пикочо-полова система


Причини:
  Причините за бъбречната недостатъчност могат да бъдат запушването на уриналния канал от камък, пробив на мехура или на уретрата, шок с неадекватен кръвен ток през бъбреците, застойна сърдечна слабост с ниско кръвно налягане и намален кръвен ток през бъбреците, отравяне, най-вече с антифриз.
Клинична картина:
  Уремията се развива след разрушаване на 75 % от функционалната тъкан. Това става без проява на симптоми. Едни от първите признаци на заболяването са приемът на голямо количество вода и по-честото уриниране, в резултат на неспособността на бъбреците да концентрират урина. Други симптоми са апатията, депресията, загубата на апетит и тегло, кафеникаво обложения език, сухата козина, лошия дъх на амоняк от устата, повръщането и кървавата диария и образуване на отоци. В някои случаи се развиват и язви около устата. В крайната степен на заболяването кучето изпада в кома. Състоянието на кучето изисква консулатция с ветеринар, които да определи лечението. Трябва да се ограничат солта, фосфора и белтъчините, а да се увеличи приема витамини от групата В в менюто на кучето. Много е важно кучето да има винаги прясна вода.
 

Сподели в:

Ключови думи:

бъбречна недостатъчност, уремия

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...