Внимание! Съдържанието в тази секция е с информационна цел. Диагностицирането и лечението на домашните любимци да се извършват само от ветеринарен лекар.

Демодекоза

Кожни заболявания


Причини:
  Причинител на заболяването е малък кърлеж, видим само под микроскоп. Този кърлеж живее по кожата на кучето още от неговото раждане. Заболяването се развива в резултат на увеличение на броя на кърлежите. Нарушенията в имунната система, заболявания на вътрешни органи или ракови образувания благоприятстват този процес. Демодекозата се среща по-често при чистокръвните кучета и при представители, навършили 6 месечна възраст.
Клинична картина:
  Демодекозата се развива в две форми – локална и множествена. Локалната форма се характеризира със зачервяване и оголване на един или повече участъци от кожата, най-често около очите, устата, крайниците или туловището. Сърбежът не е задължителен. Множествената форма се характеризира с много и неясно разграничени, зачервени, уголени участъци. Диагнозата се поставя чрез изследване на косми. Лечението се извършва от ветеринарен лекар, като множествената форма се лекува по-трудно и продължително.

Сподели в:

Ключови думи:

демодекоза, кърлеж

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...