Внимание! Съдържанието в тази секция е с информационна цел. Диагностицирането и лечението на домашните любимци да се извършват само от ветеринарен лекар.

Салмонелоза

Инфекциозни болести


Причини:
  Заболяването се причининява от бактерии от групата салмонела. Тези бактерии само много устойчиви и могат да се развиват в почвата или говеждата тор с месеци и години. Инфектирането става чрез консумация на заразено, сурово месо и замърсена храна, чрез орален контакт с животинска тор или замърсени с заразени, диарични изпражнения повърхности. Лошите битови условия, недохранването и преболедуването на вирусни инфекции правят младите кучета по-податливи към заразяването със салмонелоза.
Клинична картина:
  Клиничната картина се характеризира с повишена температура, повръщане и диария. Изпраженията са кървави, с лоша миризма. Възможно е развитието на абцеси в черния дроб, бъбреците, матката и белите дробове. Острият период на заболяването продължава от 4 до 10 дни, като месец след това кучето има хронична диария. С изпражненията си отделя бактерии и става по този начин източник на заразата. Диагностицирането се извършва с посевки на заразени тъкани и кръв.

Сподели в:

Ключови думи:

салмонелоза, салмонела, бактерия

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...