Внимание! Съдържанието в тази секция е с информационна цел. Диагностицирането и лечението на домашните любимци да се извършват само от ветеринарен лекар.

Заразен хепатит

Инфекциозни болести


Причини
  Причинителят на заболяването е вирус, заразявнето с който става чрез контакт с болни кучета или с инфектирана храна или вода.
Клинична картина
  Симптомите на заразния хепатит могат да се объркат с тези на ганата. Често двете заболявания протичат успоредно и завършват със смърт. Инкубационният период на заболяването е от 4 до 9 дни. Най-опасни могат да бъдат първите 48 часа от заболяването, тъй като тогава то може да протече свръхостро и да завърши със смърт. Клиничната картина на заболяването се характеризира с отпадналост, повишена температура, загуба на апетит, силна жажда и диария с кървави изпражнения. Появяват се болезнени гърчове и спазми на мускулатурата на крайниците и шията, парези и парализи. При натиск на мястото където се намира черния дроб (дясното подбедрие) кучето прави опит да хапе, защото изпитва болка. При някои случаи цялата корнея на окото има синкав цвят, който с подобряването на състоянието на кучето изчезва. Не са редки и случаите, когато заболяването протича безсимптомно, а животното слабее.
  Заразният хепатит може да се избегне чрез поставянето на ваксинация ежегодно. Лечението на заболялото куче се извършва от ветеринар. Менюто на болното животно трябва да изпълнено със здравословна храна, която да се дава често на малки порции.

Сподели в:

Ключови думи:

заразен хепатит

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...