Внимание! Съдържанието в тази секция е с информационна цел. Диагностицирането и лечението на домашните любимци да се извършват само от ветеринарен лекар.

Дерматит

Кожни заболявания


Причини
  Причините за развитие на дерматит най-често могат да бъдат изгаряния на кожата, дълбоките ужулвания, постоянните търкания с твърдите кожени нашийници, някои препарати за мазане, които кучето не понася, падане във варник, или контакт с киселини или основи.
Клинична картина
  Засегнатият кожен участък се зачервява силно, отича, става болезнен и темперира. В хода на заболяването при по-тежките случаи се образуват мехурчета, при чието спукване кожата силно се овлажнява. Ако болната зона се разгнои, се развива гангрена, а по-късно кожата се умъртвява. В случай, че е засгената повече от 2/3 от кожата на кучето, то умира.
  За провеждането на адекватно лечение е необходимо намирането на причината за заболяването и нейното отстраняване. Ако е кучето е паднало във варник, трябва да се изкъпе цялото със слаб разтвор на някоя киселина или оцет, а ако е установен допир с киселина, мястото трябва да се измие със сапун или със слаб разтвор на някоя основа.

Сподели в:

Ключови думи:

дерматит,

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4257

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...