Внимание! Съдържанието в тази секция е с информационна цел. Диагностицирането и лечението на домашните любимци да се извършват само от ветеринарен лекар.

Дегенеративна ставна болест (остеоартрит)

Опорно-двигателна система


Причини:
  Остеартритът е често срещана болест при кучетата. Дисплазията на тазобедрената става, скъсването на кръстосаните връзки на коляното, луксацията на пателата и травмите могат са станат причина за развитието на артрит даже и при млади кучета. Едрите породи и кучетата с наднормено тегло са предразположени към заболяването, защото налягането върху ставите и връзките се увеличава.
Клинична картина:
  Клиничната картина на заболяването се характеризира с окуцяване в различна степен, схващане, болки, рано сутрин и след ставане от сън, промени в поведението (раздразнителност), дължащи се на настъпващата инвалидност. Студът засилва болката и мускулната вдървеност. Диагностицирането се извършва чрез рентгеново изследване. За съжаление остеартритът е нелечимо заболяване, но с подходящи медикаменти, назначени от ветеринар, качеството на живот на кучето се подобрява значително.

Сподели в:

Ключови думи:

дегенеративна ставна болест, остеоартрит,

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...